Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst van de werkgroep medezeggenschapsrecht

12 oktober 2018 @ 14:00 - 17:00

Op vrijdag 12 oktober a.s. staat er weer een bijeenkomst van de werkgroep medezeggenschapsrecht gepland. Hieronder een voorlopige agenda voor de te behandelen onderwerpen. Met tevens een verzoek aan de deelnemers. Plaats van de bijeenkomst is wederom: AOb-hoofdkantoor, Jacobsstraat 22 te Utrecht. Aanvangstijd is 14.00 uur, tot uiterlijk 17.00 uur.

De voorlopige agenda:

  1. Opening, en vaststelling agenda
  1. Rondje binnen de werkgroep: waar ben je bezig of loop je tegenaan?

       Toelichting: tijdens dit rondje kunnen de deelnemers praktijkgevallen, dilemma’s en vragen binnen de werkgroep bespreken. Twee onderwerpen zijn reeds aangemeld: 

1)    Vertegenwoordiging van scholen in de GMR;

2)    Geschillenbeslechting bij een bovenbestuurlijke MR (art. 20 lid 5 WMS).

  1.        Positie medezeggenschap bij ‘pseudo-fusie’ (door Marcel Koning)

        Toelichting: bij een formele besturenfusie stellen de fusiepartners een fusie-effectrapportage op en heeft de (G)MR o.g.v. artikel 10 WMS een instemmingsrecht. Bij de vorming van een personele unie en holdingconstructie is er –vanuit juridisch oogpunt- geen sprake van fusie, terwijl deze constructies in de dagelijkse praktijk weldegelijk als fusie worden ervaren. De vraag is derhalve: wat is in die situatie de formele positie van de (G)MR? En, moet het begrip ‘fusie’ in de WMS niet ruimer moet worden uitgelegd?

Korte pauze

  1. Onderzoeksonderwerpen voor het Expertisecentrum Stichting Onderwijsgeschillen

Toelichting: in de jaaragenda van het Expertisecentrum komen de onderzoeksactiviteiten te staan voor het volgend jaar. Ook onze werkgroep medezeggenschapsrecht wordt gevraagd naar mogelijke onderzoeksonderwerpen i.r.t. de WMS. Niet zozeer theoretische onderwerpen maar vooral knelpunten en onduidelijkheden die ook echt in de praktijk spelen.

  1. Bespreking van een aantal recente uitspraken (door Willem Hein Hogerzeil)

De te behandelen uitspraken worden uiterlijk een week voorafgaand aan de bijeenkomst aan de deelnemers (indien aangemeld) toegezonden. Verzoek aan de deelnemers is om deze uitspraken vooraf te lezen voor een inhoudelijke inbreng tijdens de bijeenkomst.

  1. Toekomst werkgroep medezeggenschapsrecht en klachtrecht na fusie VARO/NVOR

Toelichting: met de aanstaande fusie VARO/NVOR is ook de toekomst van de werkgroep een punt van aandacht. Bedoeling is dat werkgroepen worden omgevormd tot themagroepen. Dat kan een afzonderlijke themagroep medezeggenschap zijn, maar wordt ook gedacht aan een samenvoeging met het onderwerp ‘arbeidsrecht’. Hoe kijken de werkgroepleden hier tegenaan? Moet medezeggenschap (en klachtrecht) een apart thema blijven?

  1. Sluiting

Aanmelden is verplicht en kan via mkoning@aob.nl. Bij aanmelding van minder dan 10 deelnemers gaat de bijeenkomst niet door. Mocht iemand nog aanvullende onderwerpen voor de agenda dan kunnen we kijken of en hoe die worden ingepast.

 

Gegevens

Datum:
12 oktober 2018
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

Werkgroep medezeggenschapsrecht
Telefoon
06-51819570
Bekijk de site van Organisator

Locatie

AOb-hoofdkantoor
St. Jacobsstraat 22
Utrecht, 3511 BT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0900 4636262