Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst werkgroep Medezeggenschapsrecht

14 januari 2022 @ 16:00 - 17:00

Op vrijdag 14 januari 2022, van 16.00 tot 17.00 uur, staat er weer een bijeenkomst van de VvO-werkgroep medezeggenschapsrecht gepland. Dit betreft weer een korte online-bijeenkomst(via Teams).

Gespreksonderwerp deze keer is een vraag die tijdens de laatste bijeenkomst van 10 december naar voren kwam. Namelijk op welke manier een MR condities kan verbinden aan een ‘positief advies’, of aan een instemmingsreactie? Een ‘ja, mits’ dus. Want vaak gaat een MR onder voorwaarden wel akkoord met een voorgenomen besluit. En afspraken hierover maken is meestal geen probleem. Maar de werkelijkheid laat zien dat er vaak achteraf discussie ontstaat over de vraag of het bevoegd gezag aan dergelijke voorwaarden uitvoering heeft gegeven. Kan de MR in zo’n situatie de LGCWMS vragen om een oordeel of het bevoegd gezag aan de in het advies beschreven voorwaarden heeft voldaan? Is er hierbij een verschil tussen adviesrecht en een instemmingsrecht? En is een ‘nee, tenzij’, misschien een betere oplossing?

Aanmelden is verplicht en kan via mkoning@aob.nl. Ook kunnen via dit emailadres onderwerpen m.b.t. medezeggenschap voor de volgende bijeenkomsten in 2022 worden aangemeld.

Gegevens

Datum:
14 januari 2022
Tijd:
16:00 - 17:00