Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst ‘onderwijsovereenkomst’ werkgroep Bestuur en Management

12 april 2019 @ 15:00 - 17:00

​​

De onderwijsovereenkomst

Werkgroep Bestuur & Management

Vrijdag 12 april 2019, 15.0017.00 uur

Universiteit Leiden, Steenschuur 25, Collegezaal B0.17

Programma

15.00 uurInloop

15.15 uur

Opening door Nicole Niessen

15.20 uur

Toelichting door Stijn Voskamp op haar dissertatie “Onderwijsovereenkomst”

Deze door Stijn Voskamp op 13 december 2018 verdedigde dissertatie heeft als ondertitel “Contractenrechtelijke leerstukken toegepast op de rechtsverhouding tussen school, leerling en ouders in het primair en voortgezet bekostigd onderwijs”.

In toenemende mate lijken ouders en leerlingen voor een conflict met de school zich tot de rechter te wenden. Wat de precieze aard is van de rechtsverhouding tussen school, leerling en ouders, is evenwel geen uitgemaakte zaak. De wet zwijgt hierover, de rechtspraak biedt geen uitsluitsel en de literatuur ziet verschillende mogelijkheden van civielrechtelijke, bestuursrechtelijke of gemengde aard. Dit proefschrift bekijkt de rechtsverhouding tussen leerling, ouders en school vanuit contractenrechtelijk perspectief. De rechtsverhouding kán gekwalificeerd worden als een overeenkomst: een onderwijsovereenkomst. Wat brengt toepassing van het contractenrecht in de onderwijsverhouding mee? Wat heeft het contractenrecht de onderwijsverhouding te bieden? Fundamentele leerstukken van het contractenrecht op het gebied van de totstandkoming, de inhoud en de remedies worden toegepast in de context van het onderwijs, telkens met inachtneming van publiekrechtelijke normen.

16.10 uur

Vragen en discussie o.l.v. Nicole Niessen en Martijn Nolen

17.00 uurAfsluiting en borrel (bij naastgelegen Café Barrera aan Rapenburg 56)

Voor wie? Leden van de VvO werkgroep bestuur en management,  Studenten van het privatissimum burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden en overige belangstellenden (via VvO website, LinkedIn).

Aanmelden! Stuur een e-mail aan: linden@boelszanders.nl. Het aantal plaatsen is beperkt tot capaciteit zaal (50 personen). Uw deelname wordt bevestigd.

Gegevens

Datum:
12 april 2019
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

universiteit Leiden