Werkgroepen
In een werkgroep vindt gedachtenvorming plaats over een bepaald thema. Elke werkgroep bepaalt haar eigen werkwijze. Het resultaat van de werkgroep kan op verschillende wijze naar buiten worden gebracht. Zo hebben de werkgroepen de mogelijkheid met een eigen standpunt in de vorm van een preadvies of een gemeenschappelijke stuk naar buiten te komen. Ook kan op initiatief van een werkgroep een studiebijeenkomst voor een grotere groep geïnteresseerden worden georganiseerd. De Vereniging voor Onderwijsrecht kent acht afzonderlijke werkgroepen en één werkgroep in oprichting:Bestuur & Management
Deze werkgroep bezint zich op zaken als: nieuwe rechtspersonen en/of samenwerkingsconstructies in het onderwijs, raad-van-toezicht modellen en interne besluitvorming.
Leerrecht & leerplicht
Deze werkgroep houdt zich bezig met de invulling van het recht op onderwijs en de consequenties daarvan in de huidige tijd. De werkgroep is tevens een platform waarin personen vanuit alle groeperingen en disciplines die met het recht op onderwijs in ruime betekenis te maken hebben.
Rechtspositie Onderwijspersoneel
Deze werkgroep houdt zich bezig met de aspecten van het arbeidsrecht die in de onderwijssector anders zijn geregeld dan onder het reguliere arbeidsrecht. Daarnaast houdt de werkgroep zich bezig met aspecten van het arbeidsrecht die in de onderwijssector anders uitwerken dan daarbuiten.
Medezeggenschaps- & klachtrecht
Deze werkgroep is een platform waarin personen vertegenwoordigd zijn vanuit alle groeperingen die met medezeggenschaps- en klachtrecht in het onderwijs te maken hebben
Decentralisatie
Doel van deze werkgroep is decentralisatie van huisvesting in het onderwijs als toegepast probleemveld op zijn beleidsmatige en juridische merites nader te verkennen en te komen tot praktische handreikingen.
Aanmeldings- & toelatingsbeleid
Deze werkgroep richt zich op de juridische vragen rond aanmelding en toelating tot het onderwijs van basisschool tot Universiteit in het algemeen en de wijze waarop aanmeldings- en toelatingsbeleid kan worden gebruikt in het kader van het tegengaan van segretatie.
Beroepsonderwijs
Deze werkgroep richt zich op: Input/vraagstukken uit de instellingen die voor het onderwijs relevant zijn; Terugkoppeling van ervaring/informatie kenniskring; Ondersteunen/faciliteren van onderzoek; Genereren van kennis&deskundigheid over wet- en regelgeving in het beroepsonderwijs.
Hogeronderwijsrecht
Deze werkgroep organiseert bijeenkomsten om ho-beleid en de vertaling ervan in wet- en regelgeving en de uitvoering in de praktijk te bespreken, op hoger plan te brengen zoals dit een werkgroep betaamt, actief informatie te genereren, en voeding te geven aan algemene verenigingsactiviteiten.
Interesse in Lidmaatschap?
klik hier om lid te worden van VvO, of bekijk de lidmaatschap tarieven.